nieuws

21 aug 2015, 09:09

Trio aangehouden voor woninginbraak

Trio aangehouden voor woninginbraak

De politie heeft donderdagavond in Haren drie mensen aangehouden die verdacht worden van inbraak in een woning in het dorp.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een buurtbewoner hoorde glasgerinkel bij zijn buren. Hij vertrouwde het niet en ging een kijkje nemen. Toen ontdekte hij dat er een gat in hun achterdeur zat. Vervolgens zag hij een man met een hockeystick over het balkon heen springen. Toen de buurman hem aansprak, ging de man er snel op een fiets vandoor. De buurtbewoner zag toen ook dat een man en een vrouw zich in de buurt van de flat verdacht ophielden.

 

Toen de politie een verklaring opnam van de getuige, zag hij het drietal lopen. De agenten zetten de achtervolging in en konden de verdachte, van wie de identiteit nog niet bekend is, aanhouden. Het tweetal dat mogelijk op de uitkijk stond, is ook in de boeien geslagen. Volgens de politie ging het om een man en vrouw uit Polen.

 

In de tas van de onbekende verdachte zat een laptop die bij de woninginbraak was meegenomen. Ook trof de politie een parkeerkaart aan die afkomstig is van een auto-inbraak in de buurt. De verdachten zitten nog vast.