nieuws

04 sep 2017, 19:07

Topshelf stopt in Groningen 


Topshelf stopt in Groningen 


Topshelf heeft besloten om dit jaar nog te stoppen met haar winkel in Groningen. Dat maakte een woordvoerder van het bedrijf zojuist bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na een uitgebreide evaluatie is gebleken dat er meer tijd nodig is om de formule in Groningen in de markt te zetten. Daarop heeft de directie met de verhuurder constructief overleg gevoerd over een nieuw en aangepast huurcontract met als doel om het kostenniveau in lijn te brengen met de opstartfase van de winkel.

Ondanks de grote bereidheid van alle partijen dit echter niet geleid tot nieuwe afspraken. De beslissing komt op een moment dat het huurcontract en de arbeidscontracten aflopen.

 

Medewerkers kunnen gewoon aan het werk blijven tot het einde van hun contract. Op 8 september zal de winkel beginnen met een uitverkoop om overtollige voorraden te verkopen.

 

Hoewel de eerste resultaten van de Topshelf-winkel in Groningen bemoedigend zijn en de potentie groot is, blijkt na evaluatie dat er meer tijd is om Topshelf-concept in de markt te zetten. Daarop is er overleg gevoerd met de verhuurder om tot nieuwe afspraken te komen die passen bij de opstartfase van de winkel.

 

Ondanks een grote bereidheid bij de verhuurder is het partijen niet gelukt om tot nieuwe afspraken te komen. Daarom heeft de directie haar plannen moeten bijstellen en is er besloten om niet door te gaan met deze locatie. De circa 35 medewerkers van Topshelf blijven tot aan het einde van hun contract aan het werk, aldus een persverklaring.

Hudson’s Bay?

Het is onduidelijk of er al nieuwe kandidaten zijn voor vestiging in het oude V&D pand. Een naam die wel genoemd wordt is die van het Canadese Hudson’s Bay, dat belangstelling zou hebben voor Groningen. Dit warenhuis investeert momenteel in meerdere vestigingen in Nederland. 

====================

(Wilt u het nieuws blijven volgen, meld u dan aan voor onze Luncheditie, met iedere dag het belangrijkste nieuws uit Groningen, dus ook over de Grote Markt. Voor aanmelding voor de Luncheditie klikt u op deze link. U ontvangt dan een mailtje ter bevestiging, en klaar is Kees.)