nieuws

11 jan 2016, 14:02

Tommy Mason-Griffin nu alweer weg bij Donar

Tommy Mason-Griffin nu alweer weg bij Donar

Basketbalclub Donar en de nieuwe spelverdeler Tommy Mason-Griffin gaan uit elkaar. De Amerikaan kwam maar één duel voor de Groningers in actie. De basketbalclub meldt maandag dat zijn proefperiode niet wordt verlengd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mason-Griffin kwam met een conditionele achterstand naar Groningen. Ook had hij de laatste jaren veel blessures. Tijdens zijn proefperiode is hij op verschillende vlakken getest. Maandag besloot Donar niet verder te gaan met de Amerikaan.

Coach Erik Braal noemde het contracteren van Mason-Griffin op voorhand al een risico, gezien zijn blessuregeschiedenis. Fans reageren dan ook negatief op het nieuws. Hij kwam uiteindelijk één duel in actie. In de gewonnen wedstrijd tegen Leiden speelde hij dit weekend ongeveer 22 minuten, waarin hij 8 punten scoorde en 6 assist gaf.

De nieuwe spelverdeler was de vervanger van de Amerikaan Ken Brown, die vlak voor de kerst bij de club vertrok. De basketbalclub moet nu opnieuw op zoek naar een nieuwe pointguard. Als ze weer een Amerikaan halen, dan moeten ze het de komende weken zonder startende spelverdeler doen, omdat het regelen van een werkvergunning veel tijd kost.