nieuws

02 feb 2017, 07:07

Toch geen eenrichtingsverkeer op Herebrug

Toch geen eenrichtingsverkeer op Herebrug

Er komt geen eenrichtingsverkeer op de Herebrug. Dat plan is door de afgeschoten omdat er teveel verzet was van omwonenden. Volgens het Dagblad van het Noorden vrezen de omwonenden sluipverkeer voor hun deur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente wilde eenrichtingsverkeer instellen om de doorstroom in de Hereweg te verbeteren. Nu nog staan er vaak lange rijen voor de verkeerslichten.

In de nieuwe situatie konden auto’s en bussen alleen nog maar via de Hereweg de binnenstad in kunnen. Uitgaand verkeer werd dan via de singels richting de Oosterbrug geleid. De bewoners op de singels vonden dat maar niets.

Via Emmabrug
De gemeente gaat nu een andere route instellen vanaf de parkeergarages in het centrum om zo toch meer rust te creëren. De auto’s die hebben geparkeerd bij de garages van Pathé, Centrum-Museum en de Haddingestraat mogen straks niet meer via de Herebrug, maar moeten via het Zuiderdiep doorrijden naar de Emmabrug.

Alsnog eenrichtingsverkeer
Dat nieuwe plan is tot stand gekomen na overleg tussen de gemeente en de omwonenden. Wethouder Paul de Rook laat weten dat hij eerst wil kijken of de nieuwe route werkt. Anders bestaat het alsnog instellen van eenrichtingsverkeer volgens hem tot de mogelijkheden.