nieuws

07 mrt 2017, 10:10

Titelstrijd leukste winkel en winkelstraat nadert ontknoping

Titelstrijd leukste winkel en winkelstraat nadert ontknoping

De verkiezing om de Leukste Winkel en Leukste Winkelstraat van NLstreets nadert z’n ontknoping. De Zwanestraat/Kromme Elleboog gaat nog steeds aan kop in de verkiezing voor de leukste winkelstraat, maar de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden komt iets dichterbij. De Kaaskop (1488 stemmen) in de Zwanestraat staat in de verkiezing voor Leukste Winkel nog redelijk dicht achter De Friese Streekwinkel Priuw (1657 stemmen). Elke Groningse stem telt dus!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Zwanestraat en Kromme Elleboog leiden het klassement voor de Leukste Winkelstraat al vanaf het begin. Op dit moment hebben de Groningse winkelstraten 2857 stemmen. Dat zijn er ongeveer 450 meer dan de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden, die met 2413 stemmen op de tweede plaatst staat. Dat gat is de laatste dagen ook iets kleiner geworden. De Utrechtsestraat in Amsterdam (2108) en Kleine Houtstraat in Haarlem (1871) volgen op redelijke afstand.

Bij de winkels moet De Kaaskop het al de hele tijd afleggen tegen Priuw, hoewel het gat met 169 stemmen nog wel overzichtelijk is. Van Soest Chocolatier in Amsterdam (1329) doet echter ook nog mee in de verkiezing. In Groningen doen ook Diezijner (8e met 499 stemmen) en Artishock (10e met 442 stemmen) mee aan de verkiezing.

Iedereen kan tot 10 maart, 10 uur ’s ochtends, stemmen op zowel de Leukste Winkel als de Leukste Winkelstraat. Stemmen op de Groningse deelnemers kan via deze link. Let op: je moet de stem wel bevestigen in een mailtje dat je ontvangt. Deze kan in je spambox terechtkomen.