nieuws

14 aug 2017, 09:09

Brakke studentenfietsen gratis gerepareerd tijdens KEI-week

Brakke studentenfietsen gratis gerepareerd tijdens KEI-week

Groningse studenten kunnen tijdens de KEI-week bij de stichting TeamAlert terecht om gratis hun fiets te laten repareren. Met dit initiatief wil de stichting studenten wijzen op het belang voor de verkeersveiligheid van een fiets die technisch in orde is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De fiets is hét vervoermiddel voor de student, alleen laat de veiligheid ervan nog wel eens te wensen over. 86 procent van alle studenten gebruikt de fiets meerdere keren per week, waarvan meer dan de helft toegeeft dat zijn of haar fiets niet helemaal in orde is. TeamAlert wil tijdens de KEI-week studenten bewust dat het belangrijk is een fiets te gebruiken die technisch in orde is.


TeamAlert gaat met studenten in gesprek over het belang van een veilige fiets en verrichten kleine reparaties aan de fietsen, zoals, lampjes fixen, kabels vastzetten, remblokjes checken of een fietsbel monteren. Zo zien de studenten hoe eenvoudig het is om zelf je fiets te onderhouden en dat veilig fietsen niet duur hoeft te zijn!

 

Voor wat hoort wat

Daarnaast daagt TeamAlert de studenten uit om hun nieuwe vaardigheden op het gebied van fietsen fixen aan te bieden binnen hun eigen vriendenkring, in ruil voor een tegenprestatie. Bijvoorbeeld een band plakken in ruil voor het doen van de afwas.

Studenten kunnen op de foto met een levensgroot Polaroid frame waarop ze kunnen schrijven welke fietsreparaties ze kunnen uitvoeren en welke dienst ze daarvoor terugverwachten. Door hieraan mee te doen, maken ze kans op een prijs: een complete FietsFix toolkit voor het hele studentenhuis, sportvereniging of jaarclub.