nieuws

25 sep 2017, 16:04

TBS’er op verlof valt vrouw aan in Sterrebos

TBS’er op verlof valt vrouw aan in Sterrebos

De politie in Groningen heeft zondagavond in de Van Mesdag-kliniek in Groningen een 41-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt tijdens zijn proefverlof een 22-jarige vrouw uit de stad te hebben aangevallen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een woordvoerder van de politie werd het slachtoffer zondagavond aangevallen in het Sterrebos, nabij de Hereweg en op een steenworp afstand van de Van Mesdag-kliniek.

"Het vermoeden bestaat dat er sprake is van een zedendelict, maar verder onderzoek moet uitwijzen of dat inderdaad het geval is", aldus de politiewoordvoerder.

Niet lang na het incident werd in de Van Mesdag-kliniek een 41-jarige patiënt aangehouden. De kliniek meldt op zijn website dat hij wordt verdacht van het plegen van een geweldsmisdrijf tijdens zijn onbegeleid verlof.

“We zijn erg geschrokken van dit incident en leven mee met het slachtoffer”, aldus de leiding van de TBS-kliniek. “Om te beoordelen of we mogelijk signalen hebben gemist, is er een onderzoek gestart om te achterhalen hoe dit heeft kunnen gebeuren.”