nieuws

14 jun 2016, 11:11

Geldzakken en eurotekens tegen naamswijziging Euroborg

Geldzakken en eurotekens tegen naamswijziging Euroborg

Dat de naamswijziging van Euroborg naar Noordlease Stadion niet bij iedere FC Groningen-supporter in goed aarde viel, was al bekend. Om die onvrede te benadrukken werden maandag al spandoeken opgehangen die aangaven dat de 'clubcultuur in de uitverkoop' ging. Dinsdagochtend waren de spandoeken verdwenen. Ze waren echter vervangen door her en der gedeponeerde 'geldzakken' en maskers van directeur Hans Nijland met eurotekens in zijn ogen.  

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

FC Groningen maakte vorige week bekend dat de Euroborg voortaan het Noordlease Stadion zal heten, naar het Groningse autoleasebedrijf, dat voor die eer een onbekend bedrag betaalt. Direct na de bekendmaking kwam vanuit supportersgelederen nogal wat kritiek op de beslissing van de clubdirectie. Er werd een Facebook-groep opgericht met als titel 'Euroborg moet Euroborg blijven heten' en het Supporterscollectief Groningen geeft in een open brief aan de directie aan zich misbruikt te voelen voor commerciële doeleinden.

Wie verantwoordelijk is voor de spandoeken en de wat creatievere uitingen van ongenoegen rondom het 'Noordlease Stadion' is vooralsnog onbekend.