nieuws

30 nov 2017, 09:09

Straf van Donar blijft ondanks tegenvoorstel toch staan

Straf van Donar blijft ondanks tegenvoorstel toch staan

De straf van basketbalclub Donar voor het spelen met teveel buitenlanders blijft staan, ondanks dat de club een schikkingsvoorstel had ingediend. Dat is woensdagavond besloten tijdens een vergadering van de Dutch Basketbal League (DBL), de organisatie van de competitie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Donar won op 18 november met 58-84 van Aris in Leeuwarden. Na afloop bleek echter dat de club op een gegeven moment met vijf buitenlandse spelers speelde en dat mag niet. Omdat het al de tweede keer was dat coach Erik Braal die fout maakte, besloot de DBL dat Donar de wedstrijd reglementair met 20-0 verloor.

De basketbalclub was het niet eens met die straf en deed een schikkingsvoorstel. Daarbij zou Braal dan de eerstvolgende wedstrijd, donderdagavond toevallig weer tegen Aris, niet op de bank plaatsnemen.

Donar respecteert besluit
De organisator van de competitie, die wordt gevormd door een bestuur en afgevaardigden van de teams, besloot echter dat het reglementaire verlies blijft staan. Omdat de vergadering volgens Donar verder in goede harmonie is verlopen, respecteert de club die beslissing. Eerder nog overwoog Donar de beslissing eventueel juridisch aan te vechten.