nieuws

15 mrt 2016, 11:11

Sterrenteam DONAR morgen in actie tegen patientjes en medewerkers Beatrix Kinderziekenhuis

Sterrenteam DONAR morgen in actie tegen patientjes en medewerkers Beatrix Kinderziekenhuis

Het sterrenteam van Donar speelt morgenmiddag, woensdag 16 maart, vanaf 14.00 uur de belangrijkste wedstrijd van het jaar. En wel in het UMCG tegen het Beatrix Kinderziekenhuis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf 14.00 uur staat het eerste basketbalteam van Groningen onder leiding van coach Erik Braal tegenover de patiëntjes en verpleging van de kinderafdeling. De kinderen hebben een streepje voor aangezien zij een eigen basket in het ziekenhuis hebben. Met de bijgeleverde vijftien basketballen kunnen patiëntjes op een speelse manier bewegen. Na de clinic nemen de spelers alle tijd voor de afdelingen, om zo de kinderen die niet naar beneden kunnen of mogen komen extra in het zonnetje te zetten.

 

De basket en ballen zijn in 2013 geschonken door de leden en spelers van de BBC Basketball Business Club. De clinic van 16 maart biedt ze nog meer vaardigheden, die ze ook dagen en weken na de clinic zelf kunnen toepassen.

 

Beatrix Kinderziekenhuis, Donar en Groningen City Club 

 

In het Beatrix Kinderziekenhuis worden ernstig zieke kinderen behandeld. Om de zinnen van deze kinderen te verzetten en hen zich even niet ziek te laten voelen hebben het Beatrix Kinderziekenhuis, Donar en de Groningen City Club de handen ineengeslagen en een leuke middag voor de kinderen bedacht.

 

Voor Donar is het de zesde keer dat zij zich op deze manier aan kinderen presenteert. In 2011 hebben Beatrix Kinderziekenhuis, GasTerra Flames / Donar en Groningen City Club voor het eerst de handen ineengeslagen om de zinnen van de zieke patientjes in het Beatrix Kinderziekenhuis te verzetten.

 

Foto: Edwin Keijzer