nieuws

26 jan 2018, 09:09

Stadsschouwburg en Stadhuis trekpleisters bij derde Urban Trail

Stadsschouwburg en Stadhuis trekpleisters bij derde Urban Trail

Na het succes van de twee vorige edities vindt op zondag 18 februari de derde Groningen Urban Trail plaats. Daarbij lopen de ongeveer 3.500 hardlopers door (historische) gebouwen in Groningen waar je anders nooit komt. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Niet de tijd is het belangrijkst, het draait om een bijzondere loopervaring. Meer dan drieduizend deelnemers staan al ingeschreven voor de Groningen Urban Trail en er zijn nog minder dan driehonderd startbewijzen beschikbaar.

Nieuw dit jaar: 2 afstanden
Deelnemers krijgen dit jaar de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5 km of 10 km. De nieuwe optie van 5 km maakt het toegankelijker voor beginnende lopers. Beide afstanden hebben dezelfde start- en finishlocatie op de Vismarkt. Deelnemers kunnen in het moment op het parcours bij de splitsing kiezen of ze voor de 5 km of de 10 km gaan.

Stapsgewijs worden alle locaties op het parcours bekendgemaakt. Deelnemers weten dus pas op het laatste moment exact hoe het parcours gaat lopen. De eerste spraakmakende locaties zijn Stadsschouwburg, Groninger Archieven, Stadhuis en DOT.

Inschrijven
Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en Groningen op een andere manier wil leren kennen, is de Groningen Urban Trail op zondag 18 februari wederom een absolute must.

Inschrijven kan via de website van de Urban Trail.