nieuws

09 apr 2016, 12:12

Stadjers opgepakt na mishandeling

Stadjers opgepakt na mishandeling

De politie heeft zaterdagochtend twee Groningers opgepakt die op de Nieuwe Ebbingestraat een 40-jarige plaatsgenoot hadden mishandeld. Tijdens de achtervolging van één van de verdachten botsten twee politieauto's op elkaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De mishandeling vond plaats rond half zeven 's ochtends. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en moest zich laten behandelen door een arts.

Nadat omstanders zich met het gevecht bemoeiden, gingen de twee daders ervandoor. Een van hen, een 30-jarige Stadjer, was er op een fiets vandoor gegaan. Hij kon dankzij aanwijzingen van getuigen snel worden aangehouden.

Een 26-jarige verdachte was er op een scooter vandoor gegaan. Politie-agenten troffen hem aan op de Vrydemalaan nadat hij met zijn scooter ten val was gekomen. Ondanks de verwondingen die hij daarbij opliep, stapte hij weer op zijn beschadigde scooter en ging er opnieuw vandoor.

Tijdens de achtervolging die daarop volgde gleed een van de politieauto’s bij het inrijden van de Oosterhamrikkade tegen een andere politieauto. Beide dienstvoertuigen raakten daarbij beschadigd. Even verderop kon de gewonde Stadjer alsnog worden aangehouden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht om zich aan zijn verwondingen te laten helpen.

De politie doet onderzoek naar de aanleiding van de mishandeling. Daarbij zullen zowel de betrokkenen als een aantal getuigen worden gehoord.