nieuws

19 sep 2016, 14:02

Stadjers mogen meebeslissen over verbouwing Stadhuis

Stadjers mogen meebeslissen over verbouwing Stadhuis

Het Stadhuis in Groningen krijgt een fikse opknapbeurt. De vraag is alleen nog wat er precies gaat gebeuren. Stadjers mogen daarover eerst hun mening geven.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de gemeente wordt het hoog tijd dat het Stadhuis wordt opgeknapt. Het gebouw moet duurzamer worden en bovendien moet de raadzaal worden aangepast omdat de gemeenteraad vanaf november 2018 45 leden telt.

De gemeente heeft drie architecten gevraagd drie scenario’s voor de opknapbeurt uit te werken. De scenario’s varieren van een ‘restauratie’, tot ’make-over’ tot een volledige vernieuwing.

Tijdens de aankomende Let’s Gro manifestatie in november kunnen Groningers discussiëren over de verschillende ontwerpen en de keuzemogelijkheden. Aan het eind van dit jaar moet duidelijk zijn wat er gaat gebeuren.

Het Stadhuis is in 1997 voor het laatst verbouwd. Sindsdien is het normale onderhoud uitgevoerd, maar nu – 20 jaar later – is op meerdere onderdelen een grondige opknapbeurt nodig. Deze opknapbeurt moet in elk geval bestaan uit het wegwerken van het achterstallig onderhoud, en het aanpassen van de raadzaal. Daarnaast is het noodzakelijk het gebouw te verduurzamen.