nieuws

19 dec 2015, 11:11

Stadjer draait door en valt stel uit Amsterdam en pizzakoerier aan

Stadjer draait door en valt stel uit Amsterdam en pizzakoerier aan

Een 46-jarige Groninger is vrijdagnacht aangehouden nadat hij een stel uit Amsterdam had mishandeld, een aantal ruiten van een woning aan de Lijsterbesstraat had ingegooid en een pizzakoerier belaagde met twee stokken en een mes.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man en de vrouw uit Amsterdam hadden een pizza besteld op een adres aan de Lijsterbesstraat. Toen er bij de woning werd aangebeld dacht het stel dat deze werd bezorgd. Toen ze de deur openden stond echter niet de pizzakoerier maar de 46-jarige verdachte voor de deur. Hij viel direct de 30-jarige man en zijn vriendin aan.

De Amsterdammer liep daarbij een snijwond in zijn arm op en de vrouw werd onder andere op haar hoofd geslagen. Het stel kon hun aanvaller na een worsteling het huis uitwerken. Daar vernielde hij nog een aantal ruiten.

Pizzakoerier

Op dat moment kwam net de pizzakoerier opdagen. Deze werd door de 46-jarige agressieveling aangevallen met stokken. Ook stak de man een mes in de auto van de 34-jarige pizzabezorger.

Omdat de vrouw uit Amsterdam haar belager kende, kon de politie de man even later aanhouden bij zijn woning. Hij is in de cel gezet voor nader onderzoek. De politie vermoedt dat de aanleiding voor het doordraaien van de man in de relationele sfeer ligt.