Nieuws

Stad neemt maatregelen tegen homogeweld

In Groningen worden maatregelen genomen om tegen geweld tegen homo’s te voorkomen. Er komt extra cameratoezicht en er wordt onderzocht of een speciale app de drempel om aangifte te doen kan verlagen.


Leestijd: 1 minuut

Groninger burgemeesters ondertekenen Regenboogconvenant tegen discriminatie LHBTI’ers
Groninger burgemeesters ondertekenen Regenboogconvenant tegen discriminatie LHBTI’ers

Een en ander is afgesproken in een gesprek tussen burgemeester Peter den Oudsten, districtschef Monique Pennings en het COC Groningen en Drenthe (COC GD), zo meldt COC Groningen op haar Facebookpagina.

Aanleiding van het gesprek waren de resultaten dat het COC op verzoek van de burgemeester heeft uitgevoerd onder homo’s en lesbiennes. Hieruit blijkt dat een op de drie ondervraagden afgelopen jaar het slachtoffer is geweest van homogeweld. De slachtoffers werden nageroepen, uitgescholden, ernstig bedreigd of mishandeld. Geen van de slachtoffers deed hiervan aangifte of melding bij de politie, aldus het COC.

De burgemeester, politie en gemeente hebben afgesproken dat er tijdens uitgaansuren in het risicogebied extra cameratoezicht komt. Om de drempel om melding of aangifte te doen te verlagen komt er mogelijk een speciale app. Op Groningse basisscholen wordt een pilot gestart waarin les gegeven wordt over diversiteit en acceptatie van minderheden in het algemeen.