nieuws

19 aug 2016, 09:09

Spoedcursus Groninger Geschiedenis voor Dummies tijdens Noorderzon

Spoedcursus Groninger Geschiedenis voor Dummies tijdens Noorderzon

Bezoekers van festival Noorderzon kunnen op 25 en 28 augustus een ‘spoedcursus Groninger geschiedenis voor dummies’ krijgen. Deelnemers worden in 20 minuten bijgespijkerd over de geschiedenis van Stad en Ommeland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De cursus wordt ondersteund door de korte animatiefilm ‘Het verhaal achter Groningen’ die dan in première gaat.

Gastheer en journalist Frank von Hebel van Dagblad van het Noorden (auteur van Mijn Bevrijding. De slag om de stad Groningen 13 – 16 april 1945) neemt de bezoeker in recordtempo mee door de rijke historie en geeft antwoord op vragen als: ‘wie maakte de grootste eierbal ter wereld? Was Ome Loeks een dierenbeul? Wat is het verschil tussen een wierde en een terp? Was Groningen fout in de Tachtigjarige Oorlog?’

Onderdeel van de cursus is een speciale animatiefilm die het verhaal van de Groninger geschiedenis in 5 minuten vertelt. De animatie is ontwikkeld door grafisch vormgever Ydwine de Boer. Samen met De Verhalen van Groningen en creatief bureau PIT is de korte film tot stand gekomen.

De cursus vindt plaats op donderdag 25 en zaterdag 27 augustus in de Oberon Tent op Noorderzon en begint om 20.00 uur, 20.30 uur, 21.00 uur en 21.30 uur. De toegang is gratis.