Nieuws

SP wil ‘Thuiszorg voor Stad’

De SP-fractie in Groningen wil dat er een gemeentelijke thuiszorgstichting komt. Deze stichting moet de TSN-werknemers die nu met ontslag bedreigd worden, overnemen. Op die manier kan de thuiszorg aan Stadjers en de werkgelegenheid voor werknemers gegarandeerd worden, aldus de SP.


Leestijd: 1 minuut

‘Volkspetitie’ in Groningen voor Thuiszorg zonder marktwerking
‘Volkspetitie’ in Groningen voor Thuiszorg zonder marktwerking

Door bezuinigingen van het Rijk zijn veel thuiszorgorganisaties in de problemen gekomen. Dat geldt ook voor TSN, dat momenteel op de rand van een faillissement verkeert. Door een tekort aan personeel moeten 150 Groningers het zonder zorg doen. Mogelijk zullen meer Stadjers de komende week geen thuiszorg krijgen, aldus de SP.

De D66-fractie pleitte donderdag voor het opzeggen van het contract met TSN, omdat die organisatie haar contractuele verplichtingen niet na komt. Volgens fractievoorzitter Jimmy Dijk is dat niet de oplossing en creëert het nog grotere problemen. “Er gaan weken over heen voordat cliënten zorg van een andere organisatie krijgen, veel thuiszorgwerkers verliezen hun baan en honderden cliënten verliezen hun vertrouwde hulp.”