nieuws

17 mrt 2016, 09:09

SP roept wethouder Schroor op in te grijpen om Thuiszorg-banen te behouden

SP roept wethouder Schroor op in te grijpen om Thuiszorg-banen te behouden

De fractie van de SP in de gemeenteraad van Groningen vindt dat de gemeente alsnog moet ingaan op het aanbod van Buurtzorg om werkzaamheden van TSN Thuiszorg over te nemen. Maar de gemeente heeft ook nog andere mogelijkheden “om zekerheid te bieden aan thuiszorgwerkers en cliënten”, aldus deze partij in een verklaring.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk eist dat de gemeente Groningen de chaos en onrust in de thuiszorg stopt. Na het faillissement van TSN Thuiszorg BV, blijkt TSN Begeleiding BV ook surseance van betaling te hebben aangevraagd. "Honderden thuiszorgwerkers en honderden cliënten zitten al maanden in onzekerheid, het is de hoogste tijd dat het stadsbestuur ingrijpt en zekerheid gaat bieden aan thuiszorgwerkers en cliënten", aldus Dijk.

 

"De gemeente kan een personeels BV oprichten, alsnog ingaan op het bod van Buurtzorg of een eigen thuiszorgorganisatie oprichten. Op die manier houden thuiszorgwerkers hun baan en cliënten hun vertrouwde hulp", aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. Het failliete TSN Thuiszorg liet haar werk overnemen door TSN begeleiding. Dit leidde er begin dit jaar al toe dat ruim 150 Stadjers weken geen thuiszorg meer kregen. Dijk: "Nu dreigt de problemen nog groter te worden als er niet ingegrepen wordt."