nieuws

20 aug 2015, 10:10

Snelste internet ter wereld getest in provincie Groningen: 5 G

Snelste internet ter wereld getest in provincie Groningen: 5 G

In de provincie Groningen start binnenkort een proef met het snelste internet ter wereld: 5 G. In eerste instantie kunnen bedrijven gebruik maken van dit netwerk, dat vermoedelijk pas in het jaar 2022 beschikbaar is in de rest van Europa.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De proef gaat van start in Noord-Groningen, in de omgeving van Loppersum.Het betreft het zogenaamde 5G internet, dat getest gaat worden in de omgeving van Loppersum. Dat meldt vandaag RTV Noord.

 

Slechts op twee andere plekken in de wereld worden proeven gedaan met opvolgers van 4G, in Finland en Zuid-Korea. Daar gaat het echter om proeven in een stedelijke gebieden.

 

Het was het idee van het Economic Board Groningen, dat in het leven geroepen is om de economie in het aardbevingsgebied te versterken, om van Noord-Groningen een proeftuin voor 5G te maken. De organisatie wist bedrijven als KPN, Ericsson, Huawei en TNO achter dat initiatief te scharen.

 

De introductie van het snelle internet is bedoeld om nieuwe bedrijven naar de regio te trekken, legt directeur Marco Smit van Economic Board Groningen uit. Zij kunnen in Loppersum producten ontwikkelen die gebruikmaken van 5G.Pas in een later stadium kunnen de inwoners ook gebruikmaken van 5G. Providers verwachten dat 5G-netwerken op zijn vroegst rond 2022 beschikbaar zullen zijn in Europa.