nieuws

12 dec 2015, 11:11

Snelle Bowie-bus tussen Eelde en Groninger Museum

Snelle Bowie-bus tussen Eelde en Groninger Museum

Er gaat de komende maanden een snelle bus rijden tussen Groningen Airport Eelde en het Groninger Museum. Die bus moet toeristen naar de Bowie-tentoonstelling brengen. Dat meldt het vliegveld in een persbericht.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De tentoonstelling ‘David Bowie is’ trekt naar verwachting veel buitenlandse toeristen. Een deel daarvan vliegt met speciale Bowie-arrangementen vanuit Londen Southend. Ook zijn er regelmatig lijndiensten vanuit het Poolse Gdansk.

Groningen Airport Eelde, Internoord Reizen en Marketing Groningen vonden dat de toeristen niet gastvrij werden ontvangen omdat ze na hun vlucht met een lijnbus naar het centrum moesten. Die bus doet 45 minuten over een afstand van 12 kilometer. De partijen hebben daarom gezorgd voor en snelbus met een directe verbinding die aansluit op de vluchten.

De snelbus rijdt in ieder geval zolang de tentoonstelling in het Groninger Museum loopt. De partijen gaan kijken of er ook snelbussen kunnen worden ingezet bij andere grote evenementen, zoals de TT, Eurosonic en in 2018 als Leeuwarden de Culturele Hoofdstad is van Europa.