nieuws

02 aug 2017, 10:10

Sergio Padt genomineerd voor titel 'Maatschappelijk Speler Eredivisie’

Sergio Padt genomineerd voor titel 'Maatschappelijk Speler Eredivisie’

FC Groningen-doelman Sergio Padt is genomineerd voor de titel 'Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017'. Deze prijs wordt door de Eredivisie en VriendenLoterij jaarlijks uitgereikt aan een speler, die zich op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij. De aanvoerder van FC Groningen neemt het in de verkiezing op tegen Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag en sc Heerenveen-speler Morten Thorsby.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alle Eredivisieclubs zijn gevraagd een speler uit de selectie aan te dragen voor de verkiezing Maatschappelijk Speler Eredivisie. Een vakjury koos op basis van de maatschappelijke inzet van de voetballers drie finalisten, onder wie dus Sergio Padt.

 
Stemmen
De komende weken speelt de stem van het publiek een belangrijke rol in de verkiezing. Tot en met woensdag 16 augustus kan iedereen op www.eredivisie.nl stemmen op zijn of haar favoriet. De winnaar wordt op maandag 21 augustus bekendgemaakt tijdens het Gala Voetballer van het Jaar.
 
Naast een trofee ontvangt de winnende speler een cheque ter waarde van 50.000 euro, beschikbaar gesteld door VriendenLoterij. De helft van dit bedrag gaat naar een maatschappelijke activiteit van de club, de andere 25.000 euro mag hij schenken aan goede doelen naar keuze.  
 
Prijs
Met de prijs willen de Eredivisie en VriendenLoterij het maatschappelijk belang van het voetbal onderstrepen. Eerder zijn Giovanni van Bronckhorst (2011), Tim Gilissen (2012), Siem de Jong (2013), Deniz Türüç (2014), Jeroen Zoet (2015) en Nathan Rutjes (2016) uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie.
 
Vakjury
De jury bestaat uit Nathan Rutjes (winnaar 2016), Alex Tielbeke (directeur Eredivisie CV), Michiel Verboven (managing director VriendenLoterij) en Jaap de Groot (Chef sport De Telegraaf). De publieksstem speelt een belangrijke rol in het uiteindelijke juryrapport.