nieuws

08 feb 2016, 07:07

Schrijfster Rosita Steenbeek gaat tijdens bevrijdingslunch in gesprek met ondernemers en vluchtelingen

Schrijfster Rosita Steenbeek gaat tijdens bevrijdingslunch in gesprek met ondernemers en vluchtelingen

Schrijfster Rosita Steenbeek spreekt op 5 mei 2016 in Groningen, tijdens een bevrijdingslunch georganiseerd door Palazzo Food en Imazighen Recruitment, Ze zal er ook in gesprek gaan met Groningse ondernemers en vluchtelingen over het thema ‘Pas als je elkaar werkelijk ontmoet vallen vooroordelen weg’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit thema staat centraal in haar nieuwste boek Rose waarin Rosita Steenbeek het levensverhaal van haar grootmoeder vertelt, dochter van een joodse moeder en een Duitse vader, die in 1929 haar hart verliest aan een Nederlandse dominee.

Rosita Steenbeek zal tijdens de lunch worden bijgestaan door de Groningse Sandy Alrais, die op haar derde jaar in het AZC in Veendam terecht kwam, nadat haar ouders waren gevlucht vanuit Irak. Sandy, die onlangs is afgestudeerd aan de Hanzehogeschool, weet als geen ander wat uitsluiting en eenzaamheid betekent.

Naar aanleiding van het boek Rose schreef zij Rosita Steenbeek een emotionele brief waarin zij vertelt hoe belangrijk vrijheid voor haar is en dat zij zich 71 jaar later, herkent in de hoofdpersoon Rose.

Tijdens deze Bevrijdingsdag zal de schrijfster ’s avonds in de der Aa-kerk in Groningen een lezing geven over de lotgevallen van haar joodse familie voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De Aa-kerk fungeerde tijdens de Tweede Wereldoorlog als een tijdelijke opvang voor geallieerde piloten die in tijden van gevaar zich verstopten in de spelonken en daardoor de naam ‘bovenduikers’ kregen.

De lezing wordt georganiseerd in het kader van het project Bijbanenambassadeurs van de gemeente Groningen waarin aandacht wordt besteed aan de gevaren van uitsluiting door armoede: isolatie ,angst voor de ander, antisemitisme en radicalisering.

5 mei 2016

Lunch: 13.00-15.30 Palazzo Food & Wine Stoeldraaierstraat 56
Lezing: 19.30-22.30 der Aa-Kerk, Akerkhof 2
Kaarten voor de lezing van Rosita Steenbeek zijn te koop bij boekhandel van der Velde aan het A-kerkhof 45-47 in Groningen

Voor meer informatie:  info@imazighen-advies.nl