nieuws

02 aug 2017, 10:10

Schildersbuurt wil niet nóg meer studentenhuizen

Schildersbuurt wil niet nóg meer studentenhuizen

Bewoners van de Schildersbuurt in Groningen zijn zeer ongelukkig met plannen om een pand in de H.W. Mesdagstraat om te bouwen tot studentenhuis.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het betreft het plan om niet alleen dat pand te verbouwen, maar ook om studentenkamers te realiseren in een loods achter dat pand. Bewoners vinden bovendien dat de afspraak is dat niet meer dan vijftien procent van de bewoners uit studenten kan bestaan, maar dat dat percentage al lang is bereikt en dreigt te worden overschreven. "Onze wijk moet geen studentencampus worden."

Een en ander meldt woensdag het Dagblad van het Noorden. Bewoners reageren er op plannen van vastgoed-ondernemer De Vries voor de H.W. Mesdagstraat 23 en een loods daarachter. In totaal gaat het om huisvesting voor tien studenten.

Overigens is nog niet zeker of de plannen ook door gaan. Want omwonenden tekenden in december bezwaar aan tegen de plannen. Een bewaarschriftencommissie komt binnenkort met een advies, en daarna zal het college van B en W een oordeel moeten vellen.

In het artikel in het Dagblad meldt de ondernemer dat hij zich strikt aan de regels heeft gehouden. De gemeente had al een bouwvergunning afgegeven, en ook zijn de plannen niet in strijd met het bestemmingsplan.

 

Foto: Een deel van de Schilderswijk, maar niet het betreffende pand. Bron: Wijkwebsite Schilderswijk Groningen.