nieuws

22 jul 2016, 10:10

Schilderij van prinses Emma gestolen uit Soestdijk

Schilderij van prinses Emma gestolen uit Soestdijk

Een bezoeker van dinercafé Soestdijk heeft afgelopen week een schilderij van prinses Emma gestolen. Het doek is vorige week vrijdag in de drukte ongezien meegenomen uit de zaak. Volgens het Dagblad van het Noorden is het al de tweede keer dat er een doek is ontvreemd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een paar jaar geleden werd een schilderij van de oud-eigenaar Herman Ensink gestolen. Dat schilderij kwam nooit boven water. Afgelopen vrijdag was het weer raak. Rond een uur of elf ’s avonds ontdekte een medewerker ineens dat er een lege plek was op de muur. Tussen de portretten van Willem III en Wilhelmina mistte het portret van prinses Emma.

Volgens Soestdijk is het schilderij meegenomen naar buiten, zonder dat de portier er iets van heeft gemerkt. Het was die avond erg druk in de zaak, omdat de vakanties net zijn begonnen. Er wordt wel vaker iets in het café gestolen, maar dan gaat het vooral om dure glazen.

Het café roept de dader op om het schilderij terug te brengen. Als iemand een gouden tip heeft, wordt die getrakteerd op een koninklijk biertje of een glas wijn, zo valt te lezen op de Facebookpagina van Soestdijk.