nieuws

01 jun 2016, 12:12

'Schaap afgeslacht op Groningse kinderboerderij'

'Schaap afgeslacht op Groningse kinderboerderij'

Van kinder- en zorgboerderij de Eelderbaan in de Groningse wijk Vinkhuizen is een schaap verdwenen. Het enige dat nog van het dier werd aangetroffen is een grote plas opgedroogd bloed. De leiding van de dierenweide vermoedt daarom dat het schaap ter plekke is geslacht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De beheerder van de Eelderbaan trof zondagochtend 29 mei een grote plas opgedroogd bloed aan in de dierenweide. Toen hij keek of alle dieren in orde waren, bleek dat een Ouessant-schaap genaamd Mieke verdwenen was.

Vermoed wordt dat Mieke ter plekke is geslacht en daarna is meegenomen. Er is aangifte gedaan bij de politie en mensen die iets verdachts hebben gezien worden gevraagd zich te melden.

De leiding van de dierenweide noemt het verdwijnen van het schaap "onverteerbaar en niet te begrijpen". "Schaap Mieke was een ontzettend lief en tam schaap. Ze was erg aanhankelijk en ondeugend. Ze is op de boerderij geboren en ze was een echte persoonlijkheid. De verzorgers zijn er erg kapot van en vele kinderen ook. Ze wordt enorm gemist", aldus een verklaring op de website van Dierenweide Eelderbaan.