nieuws

21 okt 2016, 10:10

Samsom in Groningen voor gesprek over kandidatuur lijsttrekkerschap PvdA

Samsom in Groningen voor gesprek over kandidatuur lijsttrekkerschap PvdA

Diederik Samsom komt komende zondag naar Groningen om met de PvdA, de Jonge Socialisten Groningen en andere belangstellenden in gesprek te gaan over zijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Samsom is de eerste kandidaat-lijsttrekker die zich in Groningen laat zien in de aanloop naar de strijd om het lijsttrekkerschap. Op doorknokken.nl vertelt hij over zijn motivatie om opnieuw de PvdA-lijst aan te voeren. “Vier jaar hard werken levert resultaat op. De werkloosheid daalt, de armoede neemt af, de hoeveelheid duurzame energie groeit snel en meer mensen krijgen een vast contract. Nederland herstelt. Maar we zijn er nog niet. Want nog niet iedereen profiteert van het herstel. En ons ideaal van één verbonden samenleving staat onder druk”, aldus Samson.

“Het is nu tijd voor een nieuwe toekomstagenda voor Nederland. Waarin onderwijs weer de belangrijkste investering van de overheid wordt, die het ideaal van een volledig duurzame samenleving waarmaakt. En waarmee we samen bouwen aan een samenleving waarin iedereen veilig is en zichzelf kan zijn, ongeacht je huidskleur, kleding, afkomst of religie. Samen met u wil ik doorknokken om deze agenda waar te maken. Er is nog zoveel te doen”, zegt Samson.

Het gesprek vindt plaats in Eeterie de Globe, A-Kerkhof zuidzijde 22 te Groningen. Iedereen is welkom. Vanaf 16.30 zijn de deuren open en het gesprek duurt van 17.00 tot 18.00 uur. Na afloop is er een borrel.

Samson gaat vooralsnog de strijd aan met Lodewijk Asscher en Jacques Monasch. Kandidaat-lijsttrekkers kunnen zich tot 24 oktober melden voor het lijsttrekkerschap. Leden van de PvdA maken uiteindelijk een keuze tijdens een ledenraadpleging van 24 november tot donderdag 8 december.