nieuws

16 nov 2016, 09:09

RWE: subsidie aangevraagd voor biomassa-meestook in Eemshavencentrale

RWE: subsidie aangevraagd voor biomassa-meestook in Eemshavencentrale

RWE heeft een aanvullende subsidieaanvraag ingediend om biomassa mee te kunnen stoken op haar Amercentrale in Geertruidenberg en op haar centrale aan de Eemshaven

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mocht de subsidieaanvraag voor de Amercentrale worden toegekend, dan kan RWE vanaf 2020 tot 80% van de kolen vervangen door houtpellets om energie op te wekken. De centrale zou dan een belangrijke aanjager van de biobased economy in Nederland zijn. In juni 2016 kreeg RWE al subsidie toegezegd om op korte termijn tot 50% van haar steenkool te kunnen vervangen door biomassa. Een en ander meldt RWE in haar digitale nieuwsbrief.

 

 

Roger Miesen, Chief Technical Officer (CTO) Hard Coal, Gas, Biomass, Nuclear, RWE: “Met biomassa komt een schone, extra brandstof voorhanden voor de energievoorziening van Nederland. Wanneer we dergelijke significante hoeveelheden biomassa op de Amercentrale en onze centrale aan de Eemshaven kunnen meestoken, zet Nederland een belangrijke stap naar een 'biobased economy': een economie waarin fossiele grondstoffen stap voor stap worden vervangen door biologische grondstoffen.” Daarom heeft RWE ook subsidie aangevraagd voor de meestook biomassa in haar centrale aan de Eemshaven.

 

 

De biomassa die RWE gaat gebruiken bestaat uit gecertificeerd, duurzaam geproduceerd hout. RWE wil niet dat de biomassa die in Nederland gebruikt wordt ten koste gaat van waardevolle stukken bouwland. Daarom stelde RWE samen met de NGO’s de strengste duurzaamheidscriteria ter wereld vast om ervoor zorgen dat alle biomassa die in Nederland gebruikt wordt, afkomstig is van gecertificeerde bossen.