nieuws

14 jan 2018, 13:01

Rutte zegt sorry voor uitblijven schadeprotocol

Rutte zegt sorry voor uitblijven schadeprotocol

Premier Mark Rutte heeft in het tv-programma Buitenhof zijn excuses gemaakt voor het uitblijven van een nieuw schadeprotocol. Rutte erkent dat de lange kabinetsformatie daarvoor de belangrijkste reden is. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De premier zei in het programma dat hij nooit heeft willen suggereren dat het wachten op het nieuwe schadeprotocol de schuld is van lokale politici. “Dat is de schuld van de lange kabinetsformatie. Dat verwijt ik mezelf”, aldus Rutte.

Schuld in schoenen lokale politici
De Groningers, waaronder gedeputeerde Eikenaar en het Groninger Gasberaad, waren dit weekend boos op de minister-president, omdat hij vrijdag na de ministerraad de schuld in de schoenen leek te schuiven van de politici in Groningen.

Rutte liet in Buitenhof ook weten nu echt haast te maken met het schadeprotocol. “Wat mij betreft moet er binnen een maand een nieuw protocol liggen”, aldus Rutte.

Diep spijt
Daarnaast biedt hij dus nadrukkelijk zijn excuses aan voor het feit dat de veiligheid in Groningen zo lang geen hoofdrol heeft gespeeld in de discussie. “We hebben diep spijt”, zegt Rutte. “Veiligheid is pas in de afgelopen tien jaar een groter thema geworden.”