nieuws

20 mrt 2016, 11:11

Ruim duizend bezoekers informatiemarkt woninginspecties

Ruim duizend bezoekers informatiemarkt woninginspecties

Ruim duizend inwoners van Loppersum, Ten Post, 't Zandt, Overschild en Appingedam hebben zaterdag de informatiebijeenkomsten over inspecties en het versterken van woningen bezocht. Tijdens de bijeenkomsten, georganiseerd door Nationaal Coördinator Groningen (NCG), kregen inwoners een toelichting op de aanpak van de inspecties en het opstellen van versterkingsplannen in de kern van het aardbevingsgebied.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) start samen met gemeenten en in nauw overleg met de bewoners met het inspecteren van de sterkte van woningen in Loppersum, ’t Zandt, Ten Post, Overschild en een deel van Appingedam. Op basis van deze inspecties wordt berekend welke woningen moeten worden versterkt om ze aardbevingsbestendig te maken. Dat gebeurt in verschillende fasen, niet alle woningen in het gebied kunnen tegelijkertijd worden geïnspecteerd.

De NCG start in de kern van het aardbevingsgebied. Woningen die het meest kwetsbaar zijn, zoals de rijwoningen die na 1960 zijn gebouwd komen als eerste aan de beurt. In samenwerking met gemeenten wordt bepaald welke woningen als eerste worden onderzocht.