nieuws

18 jun 2016, 11:11

RUG vreest vertrek Britse studenten

RUG vreest vertrek Britse studenten

De Rijksuniversiteit vreest dat Britse studenten na een Brexit niet meer zo snel zullen kiezen voor een studie in Groningen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De studenten zijn na een Brexit mogelijk duizenden euro’s extra kwijt aan collegegeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Britse studenten betalen nu nog het Nederlandse tarief: minder dan 2000 euro per jaar. En juist dat is voor veel Britten reden om in Nederland te gaan studeren. De vrees bestaat echter dat studenten in het geval van een Brexit vier keer zoveel collegegeld moeten betalen en ook meer geld kwijt zijn aan een ziektekostenverzekering, zo zegt Hans Jansen, studieadviseur Engelse taal en cultuur aan de RUG in het Dagblad van het Noorden.

Het aantal Britse studenten dat kiest voor een studie aan de RUG is de laatste paar jaar behoorlijk toegenomen. Momenteel staan aan de RUG bijna 250 Britten ingeschreven en volgend jaar zijn dat er 35 procent meer.

De RUG probeert al jaren meer Britse studenten te verleiden voor een studie in Groningen. De Britten mogen donderdag stemmen over een mogelijk vertrek uit de Europese Unie.