nieuws

28 feb 2017, 10:10

RUG scoort goed in Keuzegids Masters met verdubbeling aantal topopleidingen

RUG scoort goed in Keuzegids Masters met verdubbeling aantal topopleidingen

In de nieuwe editie van de Keuzegids Masters krijgen 18 opleidingen van de RUG het label Topopleiding. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de Keuzegids Masters 2017 worden alle masteropleidingen beschreven en beoordeeld op kwaliteit. Scoren ze meer dan 76 punten, dan worden ze bestempeld tot ‘topopleiding’.

De Groningse topopleidingen zijn de Masters Applied Physics, Artificial Intelligence, Astronomy, , Econometrics Operations Research and Actuarial Studies, European Studies, Human Movement Sciences, International law and the law of international organizations, Marketing, Mathematics, Medical Pharmaceutical Sciences, Nanoscience en Population Studies en de Research Masters Behavioural and Cognitive Neurosciences, Economics and Business, Rechtswetenschappelijk Onderzoek, Philosophy, Taalwetenschappen en Theologie en Religiewetenschappen.

Naast de topmasters zijn ook nog tien andere masteropleidingen van de RUG beoordeeld als beste in hun categorie. Het gaat om Lerarenopleiding talen, Archeologie, de Research Master Archeologie, Biologie, Economics, Clinical and Psychosocial Epidemiology, Farmacie, Supply Chain Management, Spatial Sciences en Tandheelkunde.