nieuws

02 sep 2016, 07:07

RTV Noord moet één miljoen euro bezuinigen

RTV Noord moet één miljoen euro bezuinigen

RTV Noord moet één miljoen euro bezuinigen. Volgens RTV Noord-directeur Gijs Lensink zijn de bezuinigingen onontkoombaar nu een samenwerkingsplan tussen 13 regionale omroepen niet haalbaar blijkt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het plan zouden de 13 regionale omroepen gaan samenwerken op diverse gebieden, waaronder ict, personeelszaken en technische faciliteiten. Hierdoor zouden de redacties worden gespaard. Maar dit plan wordt alleen nog gesteund door RTV Noord, Utrecht, Flevoland, Noord Holland en Omroep Flevoland. Daarom maken alle regionale omroepen nu voor 2017 een eigen begroting.

Elke omroep krijgt 12 procent minder. Voor RTV Noord komt dit neer op 1 miljoen euro. Volgens Lensink gaan zowel het personeel als de kijker en luisteraar dat merken. Hoe de bezuiniging precies ingevuld gaat worden, is volgens de directeur op dit moment nog niet te zeggen.

Lensink blijft hopen op steun van de provincie. “Andere regionale omroepen krijgen ook steun, dus ik zou het logisch vinden dat wij dat ook krijgen”, zegt hij op RTV Noord.