nieuws

21 jul 2016, 11:11

RTV Noord bij beste regionale omroepen

RTV Noord bij beste regionale omroepen

RTV Noord is tevreden met de resultaten van een onderzoek naar het bereik van regionale omroepen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De regionale omroep RTV Noord hoort opnieuw bij de best scorende regionale omroepen. Ze wisten het afgelopen jaar 86 procent van de Groningers te bereiken.

 

Volgens de website van RTV Noord deed alleen L1 het in Limburg beter met een bereik van 87 procent.

 

Onderzoeksbureau Motivaction zet elk halfjaar de cijfers van de regionale omroepen in Nederland op een rijtje. Dit jaar bereikte RTV Noord 80 procent van de Groningers via de TV. Ook Radio Noord scoort met een bereik van 55 procent goed. Op beide onderdelen is RTV Noord in Nederland marktleider.

 

De omroep zag het online bereik opnieuw stijgen. Zo’n 43 procent van de inwoners bekeek de website, gebruikte de app of bekeek nieuws via de sociale media-kanalen.

 

Bezuinigen

 

Hoofdredacteur Mischa van den Berg is trots op de cijfers. "De concurrentie komt tegenwoordig van alle kanten. We blijven veranderen omdat het consumentengedrag blijft veranderen. We vragen steeds meer van onze medewerkers terwijl we al jaren moeten bezuinigen. Als we er dat steeds weer in slagen bijna negen van de tien Groningers te bedienen, dan stemt dat tot grote tevredenheid", zegt hij