nieuws

06 okt 2015, 11:11

Rookpotten mogelijk oorzaak dodelijk ongeval

Rookpotten mogelijk oorzaak dodelijk ongeval

Rookpotten van defensie zijn mogelijk de oorzaak van het dodelijke ongeval vorige week donderdag bij Lauwersoog. Onderzoek van de politie moet de definitieve oorzaak uitwijzen, zo laat de politie dinsdag weten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een echtpaar van 61 en 58 jaar uit het Drentse Roden kwam om het leven toen hun auto bij een kettingbotsing werd platgedrukt door twee vrachtwagens. Het was die ochtend mistig in de provincie, maar bij Lauwersoog zou het zicht ernstig verslechterd zijn omdat defensie in de buurt aan het oefenen was met rookpotten.

De politie laat weten dat nog onderzocht wordt of de rookpotten inderdaad de oorzaak zijn van het slechte zicht. ,,We hebben die geluiden ook gehoord. Het onderzoek is echter nog niet afgerond”, aldus een woordvoerster.

Het ongeval vond plaats in de buurt van een militair oefenterrein. Burgemeester Koos Wiersma van De Marne bevestigt dat er werd geoefend op het moment het ongeval plaatsvond. Dat wil de Marechaussee niet bevestigen. Ze willen verder niet op de zaak ingaan.

Mocht uit het onderzoek van de politie blijken dat de rookpotten wel oorzaak zijn van het slechte zicht, dan neemt de Marechaussee het onderzoek over.

In 2006 werd op de A28 bij Assen ook een ernstig ongeluk veroorzaakt door rookpotten. Toen knalden bijna zeventig auto's op elkaar en raakten zeventien mensen gewond, waarvan twee ernstig.