nieuws

16 jan 2018, 10:10

Rob Mulder verkoopt bullshit aan Groninger Museum en FC Groningen

Rob Mulder verkoopt bullshit aan Groninger Museum en FC Groningen

De Groningse journalist, presentator, reclameman en kunstenaar Rob Mulder heeft bullshit verkocht aan het Groninger Museum en aan FC Groningen. Letterlijk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om een door hemzelf bedacht kunstproject, waarbij hij stierenpoep heeft verzameld en dat in fraai vorm gegeven luxe doosjes voor 150 euro per stuk te koop aanbiedt.

 

Mulder kwam afgelopen najaar op het idee van ‘bullshit’ te verkopen. In het Engels is bullshit namelijk ook een andere naam voor ‘onzin’. Rob Mulder kwam in zijn  werk als journalist en reclamemaker zoveel onzin tegen, dat hij besloot om er een grappig kunstproject van te maken, zo meldt vandaag het Dagblad van het Noorden.

Hans Nijland met een mooie doos bullshit
Hans Nijland met een mooie doos bullshit

Het is puur toeval en een zeer bizarre samenloop van omstandigheden dat zijn werk bij RTV Noord recent ten einde kwam na fouten bij een vuurwerkreportage. Mulder besloot toen zelf op te stappen. Maar toen was zijn kunstproject met de ‘bullshit’ van echte Groninger stieren al gestart.

Mulder heeft fraaie dozen met bullshit gisteren verkocht aan directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum, en eerder ook al aan Hans Nijland van FC Groningen.

Rob Mulder heeft ook Engelstalige website https://genuinebullshit.com waarin hij aan een internationaal publiek uitlegt wat het project behelst.

Hieronder de tekst:

The Project
Genuine Bullshit is an art project by Rob Mulder (Groningen, The Netherlands, 1963). As an international advertising professional and journalist he discovered the world of lies, lousy promises and thin predictions. This discovery ended in the Genuine Bullshit project: why buy crappy bullshit when you can get the real stuff?

After a long period of international entrepreneurship in Bratislava, Hamburg and New York Rob landed in his hometown Groningen. Here, and in the agricultural area around this beautiful Dutch city, he found his inspiration for the bullshit project. Every aspect of the project is from Groningen and the country around it. ‘Stad en Ommeland’, as the people here put it.