nieuws

02 nov 2015, 11:11

Rijksuniversiteit Groningen na ‘Nijmegen’ beste klassieke universiteit van Nederland

Rijksuniversiteit Groningen na ‘Nijmegen’ beste klassieke universiteit van Nederland

Bij de Rijksuniversiteit Groningen moeten ze er nog wel even een flink schepje bovenop doen! Want de RUG is net niet uit de bus gekomen als beste klassieke universiteit van Nederland. Dus heren en dames: aan de slag…: het kan nog net iets beter…

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is volgens de Keuzegids de op één na beste klassieke universiteit van Nederland.

 

Dat meldt de uitgeverij van de Keuzegids.

 

De RUG moet alleen de Radboud Universiteit uit Nijmegen voor zich laten. Over het algemeen laat het ook veel universiteiten in de Randstad achter zich. De RUG zou het onderwijs goed georganiseerd hebben en studenten zijn positief over de faciliteiten.

 

Wel is er kritiek op het University College Groningen. Die scoort volgens de gids onvoldoende op informatie in inhoud. Er ontbreekt bijvoorbeeld samenhang. Op het University College kunnen studenten in kleine groepen hun eigen programma opbouwen. Volgens de gids gaat het echter om opstartproblemen.

 

In totaal werden 404 bacheloropleidingen beoordeeld. De Keuzegids velt een oordeel op basis van onder meer statistieken over studiesucces, oordeel van deskundigen en het oordeel van studenten. 52 opleidingen zijn bekroond tot 'topopleiding'.