nieuws

04 sep 2017, 11:11

Redacteuren studentenroeivereniging geschorst vanwege seksistisch artikel

Redacteuren studentenroeivereniging geschorst vanwege seksistisch artikel

De Groningse studentenroeivereniging Aegir heeft de redacteur van een seksitisch artikel in verenigingsblad De Ster geschorst. Ook de eindredacteur is niet meer welkom.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De twee personen mogen gedurende een jaar niet meer betrokken worden bij activiteiten van de vereniging of het verenigingsblad, schrijft GSR Aegir op hun website. Volgens RTV Noord gaat het om een artikel met de kop 'de Slet van de Zomer Bokaal'. In het artikel wordt een clubgenote de grootste slet van de vereniging genoemd.

Het bestuur van de vereniging vindt de vrouwonvriendelijke publicatie onacceptabel en neemt de kwestie hoog op. "De seksistische column is beneden alle peil en vooral richting onze vrouwelijke leden zwaar beledigend", reageert praeses Sándor Kruse.

Sanctie
De schorsing van zowel de auteur als de eindredacteur is een signaal aan de leden en de buitenwereld. De twee leden worden voor een jaar geschorst. De roeivereniging zal met alle leden gesprekken aangaan om zorgen weg te nemen en herhaling te voorkomen.

De straf is opgelegd door het bestuur van moederbedrijf Vindicat. Het bestuur van Aegir erkent de sanctie, 'mede gelet op de eerdere maatschappelijke ophef en discussie rondom seksisme in het studentenleven'. Kruse zegt komend jaar hard te zullen werken aan het herstel van het vertrouwen van Vindicat en andere stakeholders.