nieuws

02 sep 2015, 08:08

Rechtbank doet vandaag uitspraak in zaak tegen NAM

Rechtbank doet vandaag uitspraak in zaak tegen NAM

De rechtbank van Assen doet vandaag een uitspraak in de zaak die woningbezitters in het bevingsgebied hebben aangespannen tegen de NAM. De bewoners willen dat de NAM opdraait voor de waardedaling van hun huizen, ook als die woningen niet worden verkocht. De NAM compenseert de eigenaren nu alleen maar als de woning in waarde is gedaald door de bevingen, zodra die verkocht wordt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De woningeigenaren hebben zich verenigd in de stichting Waardevermindering door Aardbevingen (WAG). Die stichting spande samen met twaalf woningcorporaties in het bevingsgebied een zaak aan tegen de NAM. In totaal behartigt de stichting tijdens de zaak de belangen van de eigenaren van zo’n 100.000 woningen.

Mochten de woningeigenaren gelijk krijgen, dan kunnen ze eerder compensatie eisen voor de waardedaling van hun woningen. De stichting WAG maakte eerder al eens bekend dat als gevolg van de bevingen de waarde van huizen met 5 tot 25 procent is gedaald.  

De rechtbank doet rond 10.00 uur uitspraak en die is live te volgen via RTV Noord. De zaak wordt behandeld door de rechtbank van Assen, omdat sommige Groningse rechters zelf ook zijn getroffen door bevingen.