nieuws

15 mrt 2017, 12:12

Organisatoren nieuwe 'RDW Techday' willen ICT leuker, sneller, beter en goedkoper maken

Organisatoren nieuwe 'RDW Techday' willen ICT leuker, sneller, beter en goedkoper maken

ICT wordt steeds belangrijker voor de noordelijke economie. Er werken hier steeds meer ICT professionals. Voor het eerst werd er deze week voor hen door RDW een unieke ‘RDW Techday’ georganiseerd, zo meldt de website van Samenwerking Noord, een samenwerkingsverband van bedrijven in het Noorden met een grote IT afdeling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Informerend en zéer inspirerend.’ Zo zou je kort en bondig de allereerste RDW Techday die woensdag 14 maart in Groningen werd gehouden, kunnen omschrijven. Het evenement, georganiseerd in het onlangs geopende Van der Valk-hotel aan de A7 in Groningen ter hoogte van de P&R Hoogkerk, werd druk bezocht. ‘Dit moeten we vaker doen!’, aldus de organisatie van de Techday na afloop van de geslaagde dag.

 

De Techday was een ééndaags evenement, met drie series lezingen gericht op professionals met belangstelling voor ICT-infrastructuur. Het was de eerste keer dat door de RDW een dergelijke grote conferentie in het Noorden werd gehouden.

 

Sprekers waren onder meer Henk Kolk, Chief Engineer bij ING, Anton Cnossen, eigenaar van Team Value BV, Guido Barendse, systems engineer bij Dell EMC, Jan Willem Lammers, Principal Solutions Architect/ CTO bij Ambassador VMware en Joep van Gassel, Infrastructuur consultant.

 

Tijdens de pauzes bestond er daarnaast ruimschoots de mogelijkheid contacten aan te halen en te netwerken.