nieuws

13 feb 2017, 10:10

PVV komt weer niet naar Groningen voor debat

PVV komt weer niet naar Groningen voor debat

De PVV is de enige grote landelijke partij die niet meedoet aan het Tweede Kamer Verkiezingsdebat op 1 maart in het Academiegebouw van de RUG. Het is de tweede keer in korte tijd dat de PVV niet reageert op een uitnodiging voor een debat in Noord-Nederland. Vorige week was de partij ook al als enige grote partij afwezig bij het Noordelijk Lijsttrekkersdebat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie van het Tweede Kamerverkiezingsdebat zegt verbaasd te zijn over de afwezigheid van de partij die volgens de peilingen weleens de grootste van het land zou kunnen worden. "We hebben verschillende toenaderingspogingen richting de PVV gedaan, maar dit leidde constant tot non-response", aldus hoofdorganisator Teunis Dokter.

Veruit het grootste deel van de uitgenodigde partijen reageerden volgens de organisatie positief op de uitnodigingen. Alleen DENK gaf aan niet aanwezig te zullen zijn. De andere partijen sturen allemaal een afgevaardigde naar het debat, dat wordt georganiseerd door drie grote Groningse studieverenigingen in samenwerking met een aantal politieke jongerenorganisaties.

Deelnemers
Deelnemers aan het debat zijn: Nicole Temmink (SP), Linda Voortman (GroenLinks), Henk Nijboer (PvdA), Anne Kuik (CDA), Arno Rutte (VVD), Thierry Baudet (FVD), Kirsten de Wrede (PvdD) , Stineke van der Graaf (ChristenUnie) en tenslotte collegevoorzitter van de Hanzehogeschool Groningen Henk Pijlman (D66).

Het evenement vindt woensdagavond 1 maart plaats in de Aula van het Academiegebouw aan het Broerplein.