nieuws

03 aug 2016, 16:04

PvdA pleit voor behoud van goedkope sportschool

PvdA pleit voor behoud van goedkope sportschool

De PvdA in de Groningse gemeenteraad pleit voor het behoud van Kelderwerk: een goedkope sportschool waar veel kwetsbare Groningers, studenten en ex-gedetineerden. De sportschool zit nu nog in de voormalige Rabo-toren bij Paddepoel, maar moet op zoek naar een andere locatie omdat er studentenhuisvesting in komt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij Kelderwerk komen veel studenten, vluchtelingen, studenten, ex-gedetineerden en andere Stadjers met een kleine beurs omdat ze er goedkoop kunnen sporten. Ook kunnen werkzoekenden er werkervaring opdoen. De stichting Kelderwerk helpt mensen re-integreren en werkt samen met Lentis, het COA, Het Poortje en andere instellingen.

Nu de stichting geen nieuwe betaalbare huisvesting kan vinden, roept de PvdA het stadsbestuur op om mee te zoeken naar een geschikte locatie. Volgens raadslid Jan Pieter Loopstra zou het erg jammer zijn als Kelderwerk verdwijnt. “Hetis meer dan een fitnesscentrum. Het geeft mensen die het moeilijk hebben weer perspectief en dat is precies waar wij als PvdA voor staan”, aldus het raadslid. “Kelderwerk is een uniek project en heeft zijn bestaansrecht zonder meer bewezen.”

De goedkope sportschool ontstond ongeveer vijftien jaar geleden naast Simplon. Kelderwerk moest al eens verhuizen naar het oude RKZ in Helpman en een kerk in de Korrewegwijk.