nieuws

26 mrt 2016, 11:11

Provinciale VVD wil Forumsubsidie terug bij afserveren kabelbaanplannen

Provinciale VVD wil Forumsubsidie terug bij afserveren kabelbaanplannen

De Groningse Statenfractie van de VVD dreigt met het intrekken van de provinciale subsidie voor het Forum als het stadsbestuur de plannen voor een kabelbaan niet uit de prullenmand vist.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

VVD-statenlid Nico Bakker zegt in het Dagblad van het Noorden dat het Groningse college van B en W het onlangs gepresenteerde haalbaarheidsonderzoek naar de kabelbaan veel te gemakkelijk naar de prullenmand heeft verwezen. 

Volgens Bakker heeft zijn fractie in het verleden ingestemd met een miljoenensubsidie voor het Groninger Forum op voorwaarde dat het stadsbestuur de aanleg van een kabelbaan serieus in overweging zou nemen.

“Gedeputeerde Staten zeiden in dat debat dat Stad serieus zou moeten meewerken als er een positief onderzoek zou zijn naar de kabelbaan. Zo'n onderzoek is er nu”, aldus de VVD'er in het Dagblad van het Noorden. Het onderzoek werd door het gemeentebestuur echter afgeserveerd zonder dat de gemeenteraad zich erover heeft kunnen buigen.

Volgens Bakker houdt B en W zich daarmee niet aan de afspraken. Dat zou volgens hem een reden kunnen zijn om de provinciale steun voor de bouw van het Forum terug te eisen. “Maar liever wil ik dat die kabelbaan er komt”, aldus het Statenlid.

Gemeenteraad
Ook de Groningse gemeenteraadsfractie van de VVD en de raadsfractie van de ChristenUnie vinden dat het college het haalbaarheidsonderzoek veel te lichtzinnig heeft afgeserveerd.

VVD-fractievoorzitter Sabine Koebrugge wil dat de gemeenteraad in mei daarom alsnog in debat gaat over de kabelbaanplannen.