nieuws

24 mrt 2016, 21:09

Proef met opkopen van 50 woningen in aardbevingsgebied

Proef met opkopen van 50 woningen in aardbevingsgebied

Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders wil een proef doen met de aankoop van vijftig woningen in het aardbevingsgebied van eigenaren die door omstandigheden van hun huis af moeten, maar dat niet kunnen. De woningen moeten minstens al een jaar te koop hebben gestaan. Het kan dan gaan om mensen die een andere baan hebben gekregen en zouden moeten verhuizen. Of om ouderen die naar een verzorgingshuis willen maar die niet weg kunnen zolang hun huis niet verkocht is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De proef moet nog dit jaar, 2016, van start gaan. Er is tien miljoen euro voor gereserveerd. Een en ander maakte Alders donderdagavond bekend tijdens een persbijeenkomst in zijn kantoor in de Waagstraat in Groningen.

‘Het is natuurlijk beslist niet zo dat we overal huizen gaan opkopen. De regeling is uitsluitend bedoeld voor die mensen die aantoonbaar in de problemen komen en worden belemmerd omdat ze hun huis niet kwijt raken ‘, aldus Alders.  

De Nationaal coördinator zal zelf moeten beslissen wie wel en wie niet voor de regeling in aanmerking komen, maar hij zal zich wel laten adviseren.