nieuws

02 jun 2016, 11:11

Premier Rutte: “Waanzinnig! Deze regio is echt booming!”

Premier Rutte: “Waanzinnig! Deze regio is echt booming!”

Dolenthousiast was hij. Premier Mark Rutte was woensdagmiddag op bezoek bij webshopgigant experty aan de Ulgersmaweg. Met flair ondervroeg hij de eigenaren Benjamin Derksen en Reinier de Jong. En net zo vrolijk pakte hij z’n eigen pakketje in: een wereldbol (want daar begon het ooit mee bij experty) met het Torentje op de adressticker. Toch was er ook aandacht voor serieuze zaken. Want Rutte sprak ook over de Groningse startup-scene en het belang ervan voor de noordelijke economie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Experty begon ooit met een startkapitaal van 200 euro. “Met dank aan de studiefinanciering”, lacht Benjamin Derksen, toen nog student. In 2009 stonden er vier man op de loonlijst, terwijl het bedrijf nu 175 man in dienst heeft. De webshopgigant heeft 346 niche webwinkels in zeven landen. Ze ontwikkelen hun eigen sites, slimme orderpicksystemen en hebben een enorm magazijn aan de Ulgersmaweg. “Oh ja, we hebben nog zo’n vijftig vacatures openstaan. Vooral voor IT-personeel. Want ja, eigenlijk zijn we een IT-bedrijf”, vertelt Reinier de Jonge tegen premier Rutte.

De minister-president raakt dolenthousiast als hij ziet dat...... Lees verder en bekijk een korte reportage op de Groninger Ondernemers Courant!