nieuws

31 mei 2016, 16:04

Politieactie: woningen, geld en sieraden in beslag genomen

Politieactie: woningen, geld en sieraden in beslag genomen

Tijdens een groot onderzoek naar georganiseerde criminaliteit heeft de politie dinsdag op verschillende plekken in de provincie beslag gelegd op onder meer huizen, voertuigen, geld en sieraden. Er zijn dertien mensen aangehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om elf mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 26 tot 61 jaar uit Groningen, Hoogezand, Appingedam en Uithuizen. Zij worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en hennepteelt of -handel of het faciliteren daarvan.

Volgens de politie is er dinsdag beslag gelegd op vier woningen, administratie en bankrekeningen. Ook zijn vier voertuigen, diverse sieraden en meer dan honderdduizend euro aan contant geld in beslag genomen. Nader onderzoek moet uitwijzen of de verdachten inderdaad op criminele wijze geld hebben verdiend.

In panden op de Hornstukken in Eelde, de Hoofstraat-Oost in Uithuizen, de Stationsstraat in Appingedam, de Sloep, de Zandsteenlaan, de Pleiadenlaan en de Nijensteinheerd, allen in Groningen, werden hennepkwekerijen aangetroffen. In het pand aan de Nijensteinheerd werd naast een hennepkwekerij ook een drogerij aangetroffen. In het totaal werden er ruim 2300 planten en 25 kilo gedroogde hennep gevonden.