nieuws

24 okt 2016, 11:11

Politie zoekt met honden bij Maartenscollege

Politie zoekt met honden bij Maartenscollege

De politie heeft twee honden ingezet tijdens het onderzoek bij het bedreigde Maartenscollege. De honden zoeken mee naar "alles dat verdacht kan zijn”. De politie wil maandag niet zeggen of er bijvoorbeeld is gedreigd met een explosief.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“We willen er zeker van zijn dat er niet iets geks in of rond de scholen ligt”, zegt een woordvoerder van de politie. “De honden slaan aan als ze iets verdachts zien.”

De politie kon rond het middaguur ook nog niets zeggen over de identiteit van de afzender en of die een bekende van de school is. “We doen daar ook nog onderzoek naar. We willen ook snel weten hoe we deze dreiging moeten interpreteren.”

De politie neemt met de ontruiming en de zoekhonden vooral het zekere voor het onzekere. “Je wilt achteraf niet tot de conclusie komen, dat je toch betere maatregelen had moeten nemen”, aldus de politie.

De woordvoerder verwacht zelf niet dat de leerlingen maandag nog weer naar school kunnen. “We weten nog niet hoe lang het onderzoek gaat duren. Bovendien is het daarna aan de school om de lessen al dan niet te hervatten.”

Foto: Wouter van Stralen / @wouterfm