nieuws

22 okt 2015, 11:11

Politie zoekt getuigen van beroving winkel Helperplein in Groningen

De politie is op zoek naar mensen die iets meer kunnen vertellen over een beroving door twee mannen van een winkel aan het Helperplein in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afgelopen zaterdagavond 10 oktober omstreeks 22.45 uur sloot een medewerker van een bedrijf de winkel toen er twee onbekende mannen op hem afliepen. Beide mannen bedreigden hem met een mes waarna hij zijn telefoon en horloge af moest geven. Hierna nam het duo de benen in de richting van de Albert Heijn waar ze links de hoek om gingen.

 

Van hen ontbreekt tot op heden elk spoor.


Dader 1 is een man van ongeveer 1.75 groot, hij droeg een zwarte korte jas, een donkere op een trainingsbroek gelijkende broek, witte sportschoenen en vermoedelijk een donkere muts. Dader 2 is eveneens ongeveer 1.75 lang, droeg een donkere korte jas, spijkerbroek, donkere schoenen en een capuchon.


Uit informatie is gebleken dat beide mannen kort voor de beroving op een bankje ter hoogte van de winkel hebben gezeten.

 

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval of mensen die kort voor of na de overval iets verdachts hebben gezien. Zo waren kort na de overval meerdere jongeren ter hoogte van de laad- en losplaats van de Albert Heijn aanwezig. U kunt bellen met 0900-8844 of anoniem via 0700-8000