nieuws

16 okt 2015, 12:12

Politie zoekt getuigen in mysterieuze zaak ‘Van Starkenborgh’: waarom was man (37) kletsnat ?

Politie zoekt getuigen in mysterieuze zaak ‘Van Starkenborgh’: waarom was man (37) kletsnat ?

De politie is op zoek naar mensen die meer weten over de mysterieuze zaak waarbij dinsdagvond een auto het Van Starkenborghkanaal in Groningen inreed. In een tuin in de buurt werden even later een kletsnatte 37-jarige man en een 20-jarig vrouw aangetroffen. Ze hebben beiden in de auto gezeten, maar wat er precies is gebeurd, is een raadsel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 37-jarige man bonsde op de ramen van de woning om hulp. Nadat de man naar het ziekenhuis was gebracht, werd opnieuw gebonsd, dit keer door de 20-jarige vrouw uit Leeuwarden. De vrouw wist nog duidelijk te maken dat ze in een auto had gezeten die in het water was geraakt. Ze is ernstig onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is nog steeds kritiek. De 37-jarige man heeft tot nu toe niet duidelijk kunnen maken wat er die avond is gebeurd.

 

Uit het onderzoek is gebleken dat de man en de vrouw zeer waarschijnlijk dinsdagavondavond 13 oktober tussen tien en elf uur vanaf de Elzenlaan in een grijze Citroen Xsara zijn weggereden. De politie is op zoek naar mensen die de auto op de route naar de Iepenlaan hebben gezien of de man en/of de vrouw tussen de Iepenlaan en de Paddepoelsterweg hebben zien lopen. Zij worden verzocht zich te melden.