nieuws

13 aug 2015, 11:11

Politie zit niet vast in onderzoek naar Jumbo-bomber

Politie zit niet vast in onderzoek naar Jumbo-bomber

De politie zit zeker niet vast in het onderzoek van de afpersingszaak bij Jumbo. Dat zei Rob Vos, die namens de politie het onderzoek naar de ' Jumbo-bomber' leidt, donderdag tijdens een persconferentie op het Groningse hoofdbureau aan de Rademarkt. "We hopen wel dat burgers ons kunnen helpen met het zoeken van de dader, zodat we de veiligheid bij Jumbo weer kunnen garanderen", zo verklaart hij de lancering van een speciale opsporingssite.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie lanceerde donderdagochtend een speciale website met details over de incidenten bij Jumbo-filialen. Daarop staan delen van het politiedossier Ze roepen burgers op om mee te rechercheren. ,,We zitten niet vast, maar we hebben positieve ervaringen met het inschakelen van burgers", zegt Vos.

"Alleen door de identiteit van de dader te achterhalen, kunnen we ervoor zorgen dat de situatie bij Jumbo weer veilig wordt", aldus Vos. "Natuurlijk zijn er bij Jumbo-filialen in heel het land ook maatregelen genomen."

De politie denkt vooralsnog dat de dader Jumbo afperst omdat hij geld wil hebben. "Hij vraagt in brieven herhaaldelijk om bitcoins, een virtuele munt. Verder hebben we in het onderzoek nog geen mogelijke link gevonden tussen de dader en Jumbo", zegt Vos.

De politie hoopt dat er nu meer tips binnenkomen. "Een voor een burger klein detail kan voor ons het ontbrekende puzzelstukje zijn", verduidelijkt de politie. "We hopen dat de omgeving van de dader onder druk komt te staan om zich te melden als ze meer weten. Maar we hebben ook nog andere sporen uitstaan en het onderzoek is nog in volle gang."