nieuws

17 jul 2015, 11:11

Politie slaat met 41-jarige man mooie vis aan de haak, inclusief dure hengels

De Groningse politie heeft afgelopen week een 41-jarige verdachte Groninger aangehouden. Deze bleek ook dure hengels te hebben gestolen van een 43-jarige andere Stadjer, die nog niet eens door had dat ze, samen met zijn visvergunningen, gestolen waren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de auto van een 43-jarige inwoner van Groningen werd aan het begin van de week in gebroken. Daarbij werden onder andere enkele dure hengels en aanverwante artikelen buit gemaakt. Agenten vonden een deel van de buit en dankzij deze vondst, werd uiteindelijk alle gestolen spullen teruggevonden.

 

Afgelopen dinsdag werd een 41-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Hij moest als verdachte worden gehoord in een nog lopend onderzoek. Net voor zijn aanhouding zagen agenten dat de man iets in een ondergrondse afvalcontainer gooide.

 

De verdachte werd ondertussen naar het politiebureau gebracht en daar gehoord. In samenwerking met de gemeente Groningen werd de afvalcontainer geleegd. Tussen het afval vonden agenten een tasje met daarin een aantal visvergunningen. Deze vergunningen stonden op naam van een 43-jarige Stadjer. Agenten gingen naar de woning van de man en vroegen aan hem of hij ook vergunningen mistte.

 

Volgens de 43-jarige zouden ze in een tas in zijn auto moeten liggen. Al snel werd duidelijk dat in de auto van de man was ingebroken. Naast de tas met vergunningen waren ook enkele dure hengels en aanverwante artikelen buit gemaakt. De 41-jarige verdachte werd ook gehoord over de auto-inbraak. Hij bekende de inbraaken daardoor konden de gestolen worden getraceerd. De eigenaar heeft inmiddels alles terug. Tegen de 41-jarige Stadjer werd proces-verbaal opgemaakt.